Vanaf 5 jaar kan je lid worden bij Scouting Bekkerveld. Je weet van tevoren nooit hoe ontzettend leuk Scouting eigenlijk is. Om de sfeer te proeven mag je twee keer gratis meedoen.  Mocht je het na twee keer niets vinden (wat wij ons niet kunnen voorstellen...) dan ben je nergens toe verplicht.

Bij Scouting Bekkerveld kennen wij verschillende leeftijdsgroepen, de zogenaamde speltakken.

• Bevers: jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar
  • Kabouters: meisjes van 7 tot 10 jaar
  • Welpen: jongens van 7 tot 10 jaar
  • Gidsen: meisjes van 10 tot 14 jaar
  • Verkenners: jongens van 10 tot 14 jaar
  • Explorers: gemengd, 14 tot 17 jaar
  • Pivo’s: gemengd, van 18 tot 21 jaar, met een uitloopmogelijkheid tot 23 jaar
  • Jumbo’s: gemengd, van 23 jaar en ouder

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Bekkerveld, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting...

• Ontvang je een Scoutcard!
  • Krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
  • Ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
  • Vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
  • Ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!