Alex Swarte

Voorzitter groepsvereniging, beheerder website

In 1986 ben ik als 8 jarig mannetje begonnen bij scouting Bekkerveld bij de Welpen. Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken, zo was ik verkenner, explorer en pivo. Op mijn 17de ben ik beversstaf geworden en op mijn 18de verkennerstaf, deze combinatie heb ik ongeveer 10 jaar volgehouden. Bestuurlijk ben ik in 1999 begonnen als secretaris, in 2006 groepsbegeleider, inmiddels heb ik meer dan 15 jaar ervaring als bestuurder vanaf 2013 als voorzitter. Het blijft leuk om voor een groep als scouting Bekkerveld, samen met mijn medebestuurders, er elke keer iets beters van te willen maken. Dat lukt ons vanwege een gemotiveerd stafteam, dat maakt onze groep zo sterk.

In het dagelijks ben ik de trotse vader van onze zoon Dennis en helaas verweduwd van Dorien, maar inmiddels gelukkig samen Saskia en Fenna (die inmiddels ook kabouter is). Mijn dagelijkse kost verdien ik als Senior Projectleider Sprinkler installaties bij ENGIE-Services in Maastricht.

Naast mijn bestuurlijke taken, vind ik het heerlijk om op scouting te klussen. Daarom ben ik vaak op scouting te zien in mijn kluskleren, terwijl ik aan een technische installatie het werken ben.