Deze pagina verzamelt alle informatie met betrekking tot COVID-19 in relatie tot Scouting Bekkerveld.

Laatste update: 13-04-2021

LET OP! De speltak bepaald de vorm -fysiek of digitaal- van de opkomsten zelf. Houd de speltakcommunicatie goed in de gaten, deze is altijd leidend.

Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown. Voor kinderen en jongeren is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen. In overleg met de overheid mogen de reguliere opkomsten van Scouting Nederland weer doorgaan. Uiteraard met enkele aanpassingen.

Scouting Bekkerveld volgt de adviezen en richtlijnen van Scouting Nederland. Ons programma is aangepast aan de geldende adviezen en er wordt extra goed op de hygiëne gelet.

We willen jullie vragen de volgende afspraken goed door te lezen en te bespreken met jullie zoon/dochter.

Opkomsten:
- Controleer of uw kind voldoet aan de gezondheidscheck van het RIVM.
- De aanwezigheid van leiding en jeugdleden wordt extra goed bijgehouden. Zo kunnen we meewerken aan een contactonderzoek van de GGD.
- Jeugdleden vanaf 13 jaar zingen en yellen niet meer mee. De leiding zingt ook niet mee.
- De opkomsten van de Pivo’s vinden enkel buiten en op het eigen terrein plaats.

1.5 meter afstand:
- Jeugdleden hoeven geen afstand te houden tot elkaar.
- Leiding hoeft geen afstand te houden tot bevers, welpen en kabouters.
- Leiding houdt bij de Gidsen, Verkenners en Explorers 1,5 meter tot de jeugdleden.
- Leiding houdt onderling 1,5 meter afstand.

Halen en brengen van jeugdleden:
- Ouders komen bij het brengen en halen van hun kind niet mee het terrein op.
- Alleen de ingang bij de parkeerplaats is geopend.
- Ouders van nieuwe jeugdleden mogen de eerste opkomsten wel mee het terrein op, houdt hierbij 1,5 meter afstand.

Thuis blijven:
- Jeugd- en stafleden met verkoudheidsklachten of koorts blijven thuis.
- Ook wanneer gezinsleden verkoudheidsklachten of koorts hebben, blijf het jeugd- en staflid thuis.
- Jeugd- en stafleden in afwachting van de testuitslag van een coronatest, blijven thuis.
- Ook wanneer gezinsleden in afwachting zijn van een coronatest, blijft het jeugd- en staflid thuis.
- Negatief getest? Pas als er geen klachten meer zijn kan het jeugd- en staflid weer naar scouting.
- Bij een positieve testuitslag van een jeugd- of staflid, of een gezinslid, blijf je thuis. Volg de aanwijzingen van de GGD op.

Stay@home om te downloaden

Stay@home deel 5 (4&5mei).pdf