Stichting

Kabouters

Voor meisjes van 7-10 jaar

Ben jij tussen de 7 en 10 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de kabouters!

Scouting Nederland heeft tegenwoordig de welpen en kabouters samengevoegd tot 1 speltak met als naam: de welpen. Scouting Bekkerveld kiest ervoor om de naam "kabouters" te handhaven.

De kinderen van 7 tot en met 10 jaar spelen in het land Bambilië. Samen met de figuren uit Bambilië beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de kabouters hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De kabouters spelen tegenwoordig ook in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. Zij identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen!

Verkenners

Voor jongens tussen 10-14 jaar

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij Scouting Bekkerveld en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer navigeren, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 10 tot en met 14 jaar heten 'scouts', de jongens heten bij Scouting Bekkerveld 'verkenners'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-10) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Voor jongens van 7-10 jaar

Ben jij tussen de 7 en 10 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 10 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen!

Gidsen

Voor meiden van 10-14 jaar

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je supergave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 10 tot en met 14 jaar heten 'scouts', de meiden heten bij Scouting Bekkerveld 'gidsen'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-10) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren.

Zelfstandigheid